Menu

ScubaDoe

logo_nob_scubadoe_artSinds 2007 is Duikgroep '84 gestart met een opleiding voor de jeugd van 12 t/m 14 jaar.
NOB-ScubaDoe is de naam van ons jeugdprogramma.

Lijkt je snorkelen en duiken leuk? Bij ons kun je meedoen met de ScubaDoe snorkel- en duiklessen. Je leert van alles over een duikbril, snorkel, vinnen en een echte duikuitrusting. In het zwembad ga je al die spullen samen met je buddy en een instructeur uitproberen. Je leert ook een heleboel trucjes om boven en onder water lekker te kunnen snorkelen en duiken.

Snorkelen
In de snorkelopleiding leer je op een leuke en speelse manier snorkelen. De opleiding bestaat uit drie verschillende niveaus en vindt plaats in het zwembad en gedeeltelijk in het buitenwater. Langzaam wordt het niveau van de vaardigheden opgebouwd. Na ieder niveau krijgen je een certificaat. Je hoeft daar geen examen voor te doen, maar laten zien wat je kan.

Perslucht
De persluchtopleiding is een vervolg op je snorkelopleiding. Je kan ook met de persluchtopleiding starten zonder dat je je snorkel-certificaat hebt.
De persluchtopleiding bestaat uit vier verschillende niveaus; Adembrevet, Bellenbrevet, Trimbrevet en ScubaDoe-brevet. Als alle niveaus doorlopen zijn gelden er vrijstellingen voor de zwembadlessen van de 1*-Duikopleiding. Na ieder niveau kunnen er verschillende specialisaties gevolgd worden zoals onderwaterfotografie, onderwaterleven, getijden/stroming, bootduiken, ijsduiken, archeologie en nachtduiken, redden, computer etc.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van Scubadoe.