Menu

NOB

noblogoDuikgroep 84 is aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond.
De Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) is de bond voor alle duikers en daarmee dé organisatie voor iedereen die het unieke van 'onderwater-zijn' wil beleven. De NOB is erkend door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en aangesloten bij sportkoepel NOC*NSF, de wereldduikfederatie CMAS en de Europese duikfederatie EUF. Zo'n 15.500 aangesloten duikers, 2100 duikinstructeurs en 280 duikverenigingen en duikscholen profiteren van het feit dat de NOB zich opstelt als dienstverlener, belangenbehartiger en loket voor alle vragen met betrekking tot de onderwatersport.

Wat betekent dit concreet?

  • De NOB biedt haar leden kwalitatief uitstekende duikopleidingen, instructeursopleidingen en duikspecialisaties aan. Bij specialisaties kun je bijvoorbeeld denken aan onderwaterfotografie, maar ook aan wrakduiken, driftduiken of ijsduiken. Meer informatie over onze opleidingen kun je hier vinden. Voor jeugdige duikers is er overigens een speciaal opleidingsprogramma ontwikkeld. Meer informatie hierover is hier te vinden.
  • Daarnaast behartigt de NOB de belangen van de Nederlandse duikers door constant aan de verbetering van de duikplaatsen in ons land te werken. Met name in Zeeland zijn door toedoen van de NOB veel duiktrappen neergelegd en wordt hard gewerkt om een ware 'Dutch Divers' Delta' te creëren. Meer informatie over de Zeeuwse activiteiten van de NOB is hier te vinden.
  • Ook ondersteunt de NOB haar verenigingen door kennis, ervaring en actuele informatie op het gebied van algemene en duikspecifieke verenigingszaken te delen. Denk bijvoorbeeld aan veiligheid, medische zaken en wetgeving, maar ook aan ledenwerving, PR en communicatie. Meer informatie over diverse vormen van verenigingsondersteuning is hier te vinden.

Laatste nieuws

  • Ontdek de onderwaterwereld met Duikgroep ’84

    5326 hits03 oktober 2016
    Dirksland – Na een mooie zomer met diverse buitenduiken richt Duikgroep ’84 zich weer op een nieuw zwembadseizoen. Iedere vrijdagavond worden in het zwembad van Sportcomplex ‘De Gooye’  in Dirksland opleidingen gegeven tot sportduiker. Wie ook wil kennismaken met de duiksport is van harte welkom voor een gratis introductieduik. De opleidingen zijn toegesneden op de typisch Nederlandse omstandigheden. Dat zorgt ervoor dat een mooie duik niet alleen voor een verre vakantie in het buitenland is weggelegd. Naast de opleiding tot sportduiker geeft Duikgroep ‘84 diverse specifieke trainingen, ...